İTİRAZIM VAR « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

İTİRAZIM VAR

Bu haber 24 Mart 2017 - 21:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İhtiyaçtan fazla mal haramdır, hırsızlıktır. Altın ve gümüş yoksullar üzerinde, hegemonya kurmak için kullanılıyor. İnfak edilmiyor. Mülkte şirk koşuluyor. Kırkta bir diye bir şey tutturulmuş gidiyor. Komşusu açken tok yatmamak için zengin mahallelerine taşınanlar var. Peki sokaktaki açtan, yoksuldan haberiniz var mı? Bu dinin klasik fıkıh anlayışı, yeryüzünün sokaklarında aç gezen 1 milyar insan ne diyor?  İmam Selman Bulut (Serkan Keskin, İtirazım Var )

İtirazım Var filmi, Onur Ünlü’nün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2014 yapımı polisiye komedi türünde sinema filmidir ve 10 filme ulaşmasını istediği Milli Cinayet Koleksiyonunun 3. Ayağıdır.

Onur Ünlü, benim nazarımda Türkiye’deki en ama en iyi senaryo yazarıdır. Sıradan konular seçmek yerine, daha mistik konulara değinmektedir filmlerinde. En bilindik dizisi Leyla ile Mecnun’da da mistik karakterleri bulundurmaktadır.( Aşkını arayan Mecnun, ailesi ve arkadaşları etrafında genişletilmektedir konu) Fakat aynı zamanda, yerli/yabancı gündemde yer edinmiş her konuya, ince bir gönderme yapmadan bölüm sonu getirmez Onur Ünlü. Neyse biz asıl olayımıza, dönelim İtirazım Var filminin konusuna.

Filmde Selman Bulut karakteri, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerde ise bir camide görev yapan sıra dışı bir imamdır. Bir gün camide namaz kıldırdığı  sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır ‘DUF!’. Cemaatten bir vatandaş kanlar içinde yere yığılır. Baş karakterimiz İmam efendinin olayı çözme süreci, soruşturmanın içine nasıl düştüğü anlatılmaktadır filmde. (Hocanın vaaz kısımları özellikle önemlidir) Film Sherlock Holmes tadında ve hakikaten polisiye türünün hakkını veren bir film.  Hala izlemeyenler varsa, kaçırmayın derim. Gelgelelim asıl meselemize… Film vizyona girdiği vakit gelen +18 yasağına.

            Filmde İslam tarihindeki gerçek olaylara, sınırsız zenginleşen ve paylaşmayanlara, haramzadelere ve din tüccarlarına dair atıflarda bulunulmaktadır. Tamamen (genellemeden uzak kalınarak) kendini dindar zanneden, fakat dinin gereklerini asla yerine getirmeyen sembolik dindarlar eleştirilmektedir.

            Ve ne yazık ki, Bakara suresinden infak ayetleri içeren İtirazım Var filmi, ‘’bakara makara’’ denilerek alay konusu bile olmuştur.

            Şimdi hangileri hatalı, dini sembolik olarak kullanan, kendini dindar olarak tanıtan kişiler mi, yoksa yanlış olanı görüp, onu bir eleştiri ile harmanlayıp, bunu halka düşündürmeye çalışan Onur Ünlü mü?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.