Ne b….. bir şehir burası! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Ne b….. bir şehir burası!

Bu biyografi 15 Mart 2015 - 18:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bu şehrin sahibi yok arkadaş, daha önceki yazılarımızda da değinmiştik bu konuya ancak durum git gide içler acısı bir hal almaya başladığı için tekrar yazmak gereği hissettiğimiz için yazıyorum.

Bu şehrin gerçekten sahibi yok. Son zamanlarda yaşadığımız olayları dikkatle izlerseniz ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Çok değil iki hafta sonra Karabük şehrinin kuruluşunun 78. yıl dönümünü kutlayacağız. Bu tarih aynı zamanda Karabük Demir Çelik Fabrikalarının, yani şimdiki adıyla KARDEMİR’in de kuruluş yıldönümü. Hani iki hafta sonra yalandan fabrikalar kuran fabrika diye methiyeler düzeceğimiz fabrikanın kuruluş yıldönümü.

Böyle önemli günlerin kutlama programları bazı tarihlere denk geldiğinde daha bir özenle hazırlanır. Misal, 50. yıl, 100. yıl ya da o şehrin özel bir rakamı gibi.Bu yıl da Karabük’ün 78. yılı yani plaka numaramız. İnsanlar istiyor ki bu tarih her zamankinden biraz fazla özenilerek kutlansın.

Öyle mi?

Hiç sanmıyoruz zira geçtiğimiz günlerde yapılan kutlama komitesi toplantısını duyduk ki bir FELAKET!

Bu şehrin Vali’s i de  dâhil olmak üzere şehrin hiçbir büyüğü toplantıya katılmamış.

Belediye Başkanı YOK, TSO Başkanı YOK, KARDEMİR Genel Müdürü YOK, Esnaf Odaları Birliği Başkanı YOK, Muhtarlar YOK,

VALİ bile yok VALİ.

Kimler var?

Hiçbir yetkisi olmayan, her sorulan soruya “efendim bir yukarıya sormamız gerek” diyen yetkisiz elemanlar var. Ne tür bir etkinlik ortaya çıkacak bilmiyoruz ancak böyle önemli bir günün tertibi için iki hafta kala yetkisiz elemanlardan oluşan göstermelik bir komisyon toplantısı yapıldığına göre sanırız 78. yılda yine bize 78 hüzün var.

Peki, nerede bu şehrin sahipleri?

Kimi çoluk, çocuk, kitap peşinde, kimi siyasete şekil verme çabasında, kimi siyaset mi? STK mı? Sorusu arasına sıkışmış.

KARDEMİR zaten kendi derdine düşmüş, sahipleri kâr zarar hesabında, yanlış anlaşılmasın, Karabük’ün kârı-zararı değil, malum yakın zamanda ceplerinden çıkacak paranın telaşında.

Basın zaten basın olmaktan çıkmış, ne TV, ne radyo, ne internet, ne gazete, hiç birinde tık yok. Yazarlar, ne zaman yazarlar? İş işten geçip de hiçbir şey yapılmadığı zaman yazarlar, zaten en iyi yaptıkları iş budur ya neyse…

Sonra biz hormonlu eşraf deyince de kızarlar.

Gelelim ikinci faciaya. Şehrimizin en önemli marka değeri, milyon dolar paralar harcasak yapamayacağımız tanıtımı bize yaptıran Karabükspor göz göre göre Süper Lige veda ediyor ancak bizim hormonlu eşraftan yine ses yok. Neredesiniz? Neyi bekliyorsunuz? Kulüp yönetimi yok, hadi onu geçtik Karabük’ün değerli şahsiyetleri neredesiniz? Yoksa kulaktan kulağa şehirde dolaşan “Bu yönetim zaten takımı düşürmek istiyor, çok masraf oluyormuş” lafları doğru mu? Bu şehrin eşrafı sayılacak şahsiyetler acaba biri ya da birilerinden korktuğu için mi elini taşın altına sokamıyor? Bir gecede operasyon yapıp yönetim kurduranlar sizlere de sesleniyoruz, bu vebalin altında kalacaksınız! Hala mı çıkıp bir şeyler söylemeyeceksiniz?

Vakti zamanında soyunma odalarına inen, takım için üzüntü duyan, gece yarılarına kadar toplantılar yapıp takımı kurtarma hesabı yapan Valilerimiz vardı. Şimdi size sesleniyoruz Sayın Vali, siz de mi susacaksınız? Siz de mi göz yumacaksınız? Siz de mi korkuyorsunuz?

Neredesiniz ey Eşraf! Yoksunuz deyince, hormonlu eşraf deyince kızıyorsunuz. Kızmayın, şehrinize sahip çıkın.

Bir şehir ancak bu kadar sahipsiz olur arkadaş, yetkiyi eline alan Ali kıran baş kesen oluyor, dediğim dedik, çaldığım düdük diyor.

Takımın hali ortada, meydanın hali ortada, yolların hali ortada, trafiğin hali ortada, 3 Nisan Kutlamalarının hali ortada, bitmeyen yatırımların hali ortada, çöp tesisinin hali ortada, Milli Eğitim binasının hali ortada, havanın hali ortada, zehir ortada.

Ortada olmayan bir şey var o da Eşraf(!)

Eşraf ortada yok, var olan sadece şişirilmiş insanlar topluluğu!

Kalın sağlıcakla, kalabilirseniz tabi…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

2 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Ali Çetin16 Mart 2015 / 09:26Yanıtla

Gerçekten harika bir yazı yazmışsınız. Ağzınıza sağlık.

atakan kartal16 Mart 2015 / 11:52Yanıtla

Evet sayın köşe yazarı durumu iyi özetlemişsinizde bu konularda siz yazılı ve görsel medyaya çok görev düşüyor bıkmadan usanmadan kalaeminizle yazmalı dilinizle konuşmalısınızki bu siyasilerin kafasına vura vura eksiklikler giderilsin.siyasiler Karabük halkına ununu elemiş duvara asmış gözüyle baktıkları için bu şehre her şeyi mubah görüyorlar. örnekleri çok işte marczing denilen illet şehrin belediye başkanının sahibi olduğu hurda demir eriten alter demir çelik yolbulanların yönetimde bulunduğu zehir saçan Kardemir.ha bu arada marczing hammedesinide milletvekili aday adayı Sedat namalın kamyonları çekiyor ha size zehirin yolları bana Ankara yolları sevgili emekli Karabüklü hemşerilerim yerim sizin mutluluğunuzu ben ankaraya tbmm bir kapak atayım gerisi hikaye kardeşim.ey Karabük halkı uyanın isteyin kardeşim ben Karabüklü olarak ankayara YHT yüksek hızlı trenle 1 saat 15 dakikadabağlanmak istiyorum deyin.yenice yolunun acil olarak belenköy üzerinden çevre yoluyla ankaraya bağlanması gerekir ,keza Ankara yolununda üniversite lojmanlarının arkasından Kastamonu yoluna bağlanması ivedi olarak şart.en azından şehrin merkez trafiği biraz rahatlar .gidin bakın osmaniyede falan bu çevre yolları 5 yıl önce hallolmuş.bizde şehir merkezinde tırlar cirit atıyor.haddanelerin ne işi var şehrin içersinde hepsini kovalayın defolup gitsinler.safranbolu çöplüğü hergün yanıyor canavarca mezarlığın altına çöp depolıyor adam adınada turizm şehri Safranbolu diyorlar yazıklar olsun.ey köşe yazarı bunları hergün yazın hergün konuşun muatap bulun insanları örgütleyin ki toplum bilinçlensin ulusal hava kalitesi izleme değerlerine internetten bir bakın onlıne değerler çok kötü Karabük halkı zehirleniyor çevre bakanlığının ulusal hava kalitesi izleme indeksi
http://www.havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx buradan linkler den hava kalitesi indeksinden Karabük iline bir bakın bakalım resmen durum vahim arkadaşlarrrrr yoooo o Sedat namal Rafet vergili diğer vekiller karabüğe bir Kardemir daha kurdursunlar bir marczingi daha getirsinler yada sayın başkan 3 set indiksiyon ocağı daha kursun alter d.ç. yetmez bunları yaz sayın köşe yazarı. Hepsini Allaha havele ediyoruz beddua alıyorlarrrrrrrr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karabük’te kaçak akaryakıt operasyonu

Karabük’te polis ekiplerinin akaryakıt kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik düzenlediği operasyonda yakıta ve tankere el konuldu. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kamu kurumuna kalorifer yakıtı temin eden bir firmaya ait tankere yakıt aktarımı sırasında operasyon düzenledi. Ekipler, bahse konu araçta yaptıkları incelemede “zula” olarak tabir edilen kaynaklı ayrı bir bölüm ve bu bölüme ait ayrı bir vana olduğunu tespit etti. Aracın tüm bölümlerden ayrı ayrı numuneler alınarak, karışımlı fuel oil olduğu değerlendirilen 18 bin 820 litre yakıta ve zula düzeneği olan tankere el konuldu. Tanker şoförü M.Ö. ve firma yetkilileri hakkında işlem başlatıldı.…

ÜNAL; 1 MAYIS ÇOK BÜYÜK ANLAM İFADE ETMEKTEDİR

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ünal mesajında; "En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültüre sahibiz. Bu kültürün gelecek nesillere taşınması adına, 1 Mayıs çok büyük anlam ifade etmektedir. Çalışan vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, huzur içinde, coşkuyla, bir bayram havasında kutlamasının aynı zamanda toplumsal barışa da katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. 1 Mayıs’ın birlik v…

NURETTİN YİYİT’E YENİ GÖREV

2021 Tarihinde Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Koordinatör Başhekimi olarak atanan Prof. Dr. Nurettin Yiyit geçtiğimiz günlerden görevinden alınmıştı. Başarılı çalışmaları ile göz dolduran Prof.Dr.Yiyit Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim olarak göreve başladı.…

YAŞAR; ADAYIMIZ BAYRAM KARAD DEĞİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, 31 Mart Yerel seçimlerini değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Yaşar 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerini değerlendirdiği basın toplantısında çarpıcı ve bir o kadar da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Parti İl binasında Parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, açıklamasında partinin geçmiş yöneticilerini eleştirdi.   İl Başkanı seçildiğinde beyaz bir sayfa açtığını ve bu sayfanın kirlenmemesi için elinden geleni yaptığını, ancak şahsi çıkarlar ve kirli siyaset sonrasında  lekelendiğini  ifade eden Yaşar;  31 Mart seçimleri öncesinde aday belirlemedeki sürece değinirken,  Karabük Belediye…

Değirmenci: “Geçim sıkıntısının gölgesinde 1 Mayıs’ı kutlamak istemiyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, emekçiler olarak geçim sıkıntısının gölgesinde, hayat pahalılığı girdabında, düşük ücret çaresizliğinde kutlamak istemiyoruz” dedi. Genel Başkan Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak her yıl 1 Mayıs’ı Türkiye’nin belirlenen bir ilinde yapıldığını ve bu yıl İzmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarını hatırlatan Değirmenci, “HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle kutlayacağız. Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz. Ülkemizdeki ç…

KESKİNKILIÇ ve AKAY’dan Almanya çıkarması

CHP Karabük Milletvekili Cevdet ve AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Almanya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ve AK Parti Karabük Milletvekili, Almanya’da hizmet veren iş insanlarını da ziyaret etti. İş adamı Abdullah Ören ile birlikte Almanya nın Gelsenkirchen kentinde kozmetik ve sağlık ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Köktürk firması sahibi Erdal Köktürk’ü ziyaret eden Milletvekilleri Akay ve Kekinkılıç, firmanın çalışmaları ve Türkiye’deki yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş’ın da hazır bulund…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ