MURADINA ERDİ, BAŞKAN SEÇİLDİ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

MURADINA ERDİ, BAŞKAN SEÇİLDİ

Bu haber 09 Nisan 2019 - 15:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

1 Nisan 2016 tarihinde yapılan ikinci dönem il genel meclis başkanlığı seçiminde sürpriz yaşanmış ve başkanlığı kesin gözüyle bakılan Hasan Yıldırım’ın karşısına rakip çıkan Ahmet Sözen bir oy farkla il genel meclis başkanı seçilmişti. 31 Mart tarihinde yapılan mahalli idareler seçimi sonrası il genel meclisine seçilen meclis üyeleri dün ilk defa bir araya gelerek Meclis Başkanını seçtiler. Yapılan seçimde Hasan Yıldırım’ın karşısına rakip aday çıkmayınca İl Genel Meclisi Başkanı olarak seçildi.

 

12 AK Parti, 4 Milliyetçi Hareket Partisi ve 1 Cumhuriyet Halk Partisinden oluşan Karabük İl Genel Meclisi ilk  toplantısını dün saat 14.00,’da yaptı. Saat 13.30’da topla halde Atatürk Anıtına çelenk bırakan meclis üyeleri daha sonra Meclis Başkanı, Katip üyelikleri, meclis başkan vekili ve komisyonlarını belirlemek için gizli ve açık olarak seçim yaptılar.

İl Genel Meclisinin ilk toplantısına  meclis başkanının belirlenmesine kadar en yaşlı meclis üyesi olan Ahmet Tam Başkanlık yaptı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanlığı için siyasi partilerden başkan adayının belirtilmesi istendi. AK Parti adına il genel meclisi üyesi Tevfik Ayvalık Hasan Yıldırım’ı İl Genel Meclisi Başkanı adayı olarak gösterdi. Diğer siyasi partilerden aday ismi gösterilmeyince gizli oylama ile il genel meclisi başkanlığı için seçim yapıldı. Yapılan gizil oylama sonucunda 17 il genel meclisinin oyunu alan Hasan Yıldırım İl Genel Meclisi Başkanı olarak seçildi.

YERİNİ YILDIRIM’A TESLİM ETTİ

İl Genel Meclisi Başkanının belirlenmesinden sonra meclise başkanlık yapan Ahmet Tam yerini Meclis Başkanı seçilen Hasan Yıldırım’a bıraktı. Yıldırım, kendisini meclis başkanı seçen tüm il genel meclisi üyelerine teşekkür etti. Yıldırım’ın teşekkür konuşmasının ardından  katip üyelikleri , meclis birinci  başkan vekili, meclis ikinci  başkan vekili, yedek  katip üyelikler, İl encümen için seçimler yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde

Katip üyeliklere, Mesut Aydın, Mehmet Çetin, Melis 1. Başkan Vekilliğine Zafer Özdemir, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Ramazan Kahriman, Yedek Katip üyeliklere Recep Tetik, Halil Aydın, İl Encümenine ise Tevfik Ayvalık, Ahmet Sözen ve Ahmet Koç 17 il genel meclisinin oylarını alarak seçildiler.

KOMİSYONLARDA SEÇİLDİ

İl Genel Meclisinin ilk toplantısında daha sonra komisyon üyeleri seçildi. Açık oylama ile yapılan komisyonlarda şu isimler yer aldı.

İKTİSAT KOMİSYONU

Mesut Aydın, Recep Tetik, Sunay Yaka, Zafer Özdemir, Tevfik Ayvalık, Şahin Biçim, Sırrı Şen

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

Hasan Yıldırım, Ahmet Koç, Recep Tetik, Mustafa Ünal, Ahmet Sözen, Ramazan Kahriman, Murat Kargül

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

Ahmet Koç, Sunay Yaka, Halil Aydın, Tevfik Ayvalık, Murat Karagül

İDARİ VE HUKUKİ İŞLER KOMİSYONU

Mustafa Ünal, Mesut Aydın, Mehmet Çetin, Ahmet Tam, Şahin Biçim

GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

Halil Aydın, Hasan Yıldırım, Zafer Özdemir, Recep Tetik, Sırrı Şen

EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU

Mehmet Çetin, Mustafa Ünal, Halil Aydın, Nuri Kırımlı, Ramazan Kahriman

TARIM KOMİSYONU

Tevfik Ayvalık, Sunay Yaka, Ahmet Tam, Ahmet Sözen, Sırrı Şen

KÖYLERE YÖNELİK HİZMETLER KOMİSYONU

Mehmet Çetin, Ahmet Sözen, Mesut Aydın, Halil Aydın, Şahin Biçim

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU

Mehmet Çetin, Ahmet Tam, Zafer Özdemir, Ahmet Koç, Ramazan Kahriman

ORMAN VE SU İŞLERİ KOMİSYONU

Hasan Yıldırım, Mesut Aydın, Tevfik Ayvalık, Zafer Özdemir, Murat Karagül

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.