Kardemir, 2025 İlk Çeyrekte 1,48 Milyar TL Zarar Açıkladı
Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaştı. Şirketin zararındaki artış ve gelirlerindeki düşüş dikkat çekti.
Zarar Yüzde 29 Arttı
Kardemir, 2025’in ilk çeyreğinde toplam 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 1 milyar 149 milyon TL seviyesindeydi. Böylece şirketin zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında arttı.
Satış Gelirleri Düştü, Faaliyet Zararı Derinleşti
Şirketin satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %15 azalarak 14,41 milyar TL’ye geriledi. Esas faaliyet karı ise 515 milyon TL zarar olarak kaydedildi. Bu durum, şirketin ana faaliyet alanlarındaki karlılığında ciddi bir gerileme yaşandığını ortaya koyuyor.
FAVÖK ve Özkaynaklarda Gerileme
Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) 2025 ilk çeyreğinde 1,11 milyar TL olarak gerçekleşti. Özkaynaklar tarafında ise bir önceki çeyreğe göre %3’lük bir düşüş gözlendi.
Piyasa Değeri 27,3 Milyar TL
Şirketin güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL olarak açıklanırken, Piyasa Değeri/Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 seviyesinde yer aldı. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin oldukça altında işlem gördüğüne işaret ediyor.
Kardemir’in 2025 yılı ilk çeyrek sonuçları, şirketin mali yapısında bozulmaya işaret ediyor. Uzmanlar, yatırımcıların şirketin gelecek dönem performansını dikkatle izlemeleri gerektiği konusunda uyarıyor.