KARDEMİR’DE SEÇİMLİ GENEL KURULA DOĞRU « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KARDEMİR’DE SEÇİMLİ GENEL KURULA DOĞRU

Bu haber 09 Eylül 2023 - 15:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

KARDEMİR A.Ş.’nin Seçimli Olağan Genel Kurulu muhtemelen Kasım 2023 ayında yapılması bekleniyor.

Kasım 2023 ayında yapılması düşünülen Seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde 2022 Aralık ayından KARDEMİR A hissesinden yaklaşık 8 Milyon 500 Bin Lot hisse alımı kamuoyunun gündemine gelmiş fakat kim ya da kimler adına toplu alımlar gerçekleştiren bu Fon Yönetim Şirketi ya hisse piyasasını arttırmak istiyor ya da KARDEMİR’de söz sahibi olmak isteyenlerin de iştahını kabartmak istiyor yorumlarına neden olmuştu..

Seçimli Olağan Genel Kurula sayılı günler kala İsmail Demir Başkanlığında oluşturulacak Yönetim Kuruluna girecek isimlerin ve taliplilerinin de kamuoyunda isimleri konuşulmaya başladı.

Özellikle elinde yaklaşık 15 Milyon Lot KARDEMİR A hissesi bulunan ve siyasi iradeye yakınlığı ile bilinen KAPTAN Şirketler Grubunun Kasım ayında yapılacak olan seçimli Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu üyeliğine girmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda KARDEMİR’deki yönetim anlayışının yanlış işlediği yönünde onlarca dava açan ve bu davalarında hemen hemen hepsini kazanan Murat Orhan’ın KAPTAN Şirketler Grubu adına Kardemir Yönetim Kuruluna gireceği konuşuluyor.

Nihayetinde Murat Orhan geçtiğimiz yıllarda KARDEMİR’deki yönetimsel yanlışlıklarının olduğunu iddia ettiği dosyalar o dönemlerde çok konuşulmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ulaştırılmıştı.

Kamuoyunda kayyum olarak değerlendirilen Ömer Faruk Öz ve Alpaslan Bayraktar yönetimleri ile de sürekli istişarelerde bulunan Murat Orhan’ın Kaptan Şirketler Grubu adına KARDEMİR Yönetim Kuruluna girmesi bekleniyor.

Diğer taraftan;

Geçtiğimiz dönemlerde KARDÖKMAK ve KARÇEL A.Ş.’nin sahip olduğu 50 Milyonun üzerinde KARDEMİR A pay adedinin Türkiye Varlık Fonuna satışı gerçekleşmişti.

KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun ana iskeletini oluşturan KARDEMİR A hisselerinin toplam adedi 240 Milyon Lot ama borsada işlem gören hisse adedi de yaklaşık 220 Milyon Lot.

Türkiye Varlık Fonu ve Kaptan Şirketler Grubunun elinde bulunan toplamda 65 Milyon Lot olan KARDEMİR A hissesi 4 Yönetim Kurulunu seçmeye yeterli kılacaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.